Uprizorenje Muke Gospodnje

Teško je organizirati događaj koji će vjernicima biti zanimljiv, ali  još je teže nastaviti održavati ga svake godine. Upravo je po tome zanimljivo i stoga važno uprizorenje Muke Gospodnje, održano peti put, u nazočnosti svake godine sve više i više vjernika koji povorku prate i tijekom nje razmišljaju o posljednjim satima Isusova života.

Ponovno su naši mladi, zajedno sa župnikom, s jednakim žarom i voljom krenuli od župne crkve Gospe od Anđela, gdje se uprizorilo suđenje pred Pilatom, do crkve sv. Eustahija na brdu Krbanu gdje se odigrao posljednji čin – razapinjanje na križ. Sad već možemo reći tradicionalna, pobožnost je priređena kao i svake godine na Veliki petak, 2. travnja, točno u podne. Broj vjernika koji je sudjelovao u povorci, najveći do sada, svjedoči o tome koliko je uprizorenje zaživjelo u našoj župi.

Baš kao i prošle, i ove je godine glavnu ulogu, ulogu Isusa Krista, odigrao Marko Gutić, a u ostalim ulogama bili su: Tina Strize kao Marija, Jelena Đorđević kao Marija Magdalena, Lucija Emer kao Marija Kleofina, Sandra Vudrić kao Veronika, Stipe Kolovrat kao Šimun Cirenac, Donat Zeko kao sv. Ivan, Ivan Strize kao Poncije Pilat i Zvonimir Jažo kao Veliki svećenik. Vojnike su odglumili Marin Rožić, Ivica Jažo, Ivan Kolak, Mate Rogulj, Toni Milat i Slaven Milat, a jeruzalemsku svjetinu članovi dječjeg župnog zbora.

Gotovo sve kostime i rekvizite za uprizorenje mladi su posudili od Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Iako je u rano jutro kiša prijetila da se uprizorenje uopće neće moći održati, Božja providnost učinila je da i posljednji oblačak nestane s neba kako bismo i ove godine mogli dostojno  obilježiti najsvetije dane u godini te se pripremiti za proslavu Uskrsa.