Uprizorenje Muke Gospodnje

I ove godine, kao i prethodne dvije, mladi naše župe uprizorili su Muku Gospodnju na  Veliki petak, koja ide od župne crkve Gospe od Anđela do crkve Sv. Eustahija.

Prisjećajući se Kristove patnje, muke i kalvarije koju je prošao, mladi su željeli to što vjernije približiti sugrađanima i ostalim vjernicima koji su došli doživjeti ovaj jedinstven događaj u našem gradu.

Uprizorenje je, kao i do sada, uključivalo sve bitnije scene Kristovog križnog puta, od suđenja pred Pilatom te bičevanja, koje se odigralo u dvorištu župne crkve, pa sve do razapinjanja na križu pred crkvom Sv. Eustahija na brdu Krban.

Isusa je kao i prethodnih godina uprizorio Marin Rožić, a ostale uloge su također, kao i do sada, odigrali mladi iz zajednice Emaus: Zdenko Pavković (Poncije Pilat) Tina Strize (Marija), Jelena Đorđević (Marija Magdalena), Mirko Mamut (Veliki Svećenik), Marko Gutić (Sv.Ivan), Zvonimir Jažo (Šimun Cirenac), Sandra Vudrić (Veronika), vojnici su bili Ivan Strize,  Ivica Jažo, Augustin Mamut te Stipe Kolovrat te dječiji zbor u ulozi jeruzalemske djece.

Želeći doista vjerno prikazati i dirnuti vjernike te ih potaknuti na razmišljanje, mladi su cijelim putem prikazivali sve scene Isusovog puta do Golgote.

Veliki broj vjernika koji je i ove godine odlučio sve popratiti i doživjeti, svojim dostojanstvenim ponašanjem uveličao je i učinio da ovo uprizorenje prođe u onakvom ozračju kakvom i priliči takvom događaju.

Najveću erupciju osjećaja u vjernicima je, kao i dosadašnjih godina, pobudila scena razapinjanja, koja istinski budi duh suosjećajnosti, sažaljenja, uzdaha pa i poneku suzu na licima. To ujedno dokazuje da su mladi uspjeli dočarati ono najbitnije u cijelom ovom događaju, a to je samo mali dio patnje koju je Isus podnio za sve nas.