Susret ministranata Trogirskog dekanata

Dana 25. studenog, 2006. u našoj je župi održan susret ministranata trogirskog dekanata.

U organizaciju susreta malih ministranata, a uz veliku pomoć i podršku župnika, uključili su se mladi iz zajednice „Emaus”. U organizaciju cijelog projekta krenuli smo uz dozu straha pa ipak, na kraju, je sve ispalo i više nego dobro te iznad naših očekivanja. Uz male tehničke probleme program smo uspješno priveli kraju. S djecom, koja su iz svojih župa došla u pratnji svojih župnika, susreli smo se pred našom župnom crkvom.

Nakon kratkih uvodnih riječi, koje su za djecu izrekli don Stipan Bodrožić te predsjednik udruge „Sveti Kuzma i Damjan” Marin Rožić, koji je ujedno i voditelj ministranata naše župe, za djecu smo pripremili kratko duhovno razmatranje uz prigodne pjesme koje je izveo dječji zbor pod vodstvom voditeljica Slave Kolak i Lucije Emer. Pred sam kraj, grupa mladih „Emaus” je održala kratki nastup otpjevavši nekoliko pjesama. Nakon molitvenog dijela u crkvi Gospe od Anđela, uputili smo se na igralište pokraj sportske dvorane gdje su djeca iz raznih župa trogirskog dekanata međusobno odmjerili snage.

Da ne bi bilo sve na dječacima, nastojali smo angažirati i djevojčice. Tako su se, osim nogometa, djeca natjecala i u skakanju u vrećama, potezanju konopa i pikadu. Na taj način svatko je mogao pronaći nešto u čemu je dobar.

Nakon odigranih nogometnih susreta po ekipama, uslijedio je predah uz kolače i piće te međusobno druženje. Na kraju se djeci u ime svih zahvalio Marin Rožić.