Posjet župi Bagalovići uoči Gospe Karmelske

15.srpnja 2006. godine župni i dječji zbor krenuli su prema župi Bagalovići. Kao što znamo, nije to bio prvi posjet ovoj župi, a nadamo se ni posljednji. Zbor i ministranti tog su poslijepodneva krenuli put juga. U autobusu je ovoga puta bilo nešto veselije, a kako bi drukčije i moglo biti uz razigranu i veselu djecu.  

Malo smo se pribojavali da će put dugo trajati te da djeca neće izdržati, ali uz molitvu i pjesmu sve je brzo prošlo. Kad smo stigli pred crkvu, župljani su već molili svetu krunicu, koju je predvodio njihov župnik don Nikola Bodrožić pa smo im se i mi pridružili. Odmah nakon krunice započela je sveta misa, koju je predvodio don Stipan Bodrožić, a na misi su, kao gosti, pjevali naš župni te mali dječji zbor koji je posebno oduševio naše domaćine iz Bagalovića.

U Bagalovićima smo gostovali za vrijeme priprave za blagdan Gospe od Karmela, zaštitnice ove župe koja se slavila idućeg dana, 16. srpnja. Nakon mise naši domaćini su se opet iskazali svojom gostoljubivošću te nas lijepo počastili večerom, voćem i kolačima, a mi smo im uzvratili onako kako najbolje znamo, pjesmom. Uz pjesmu smo se zabavili i zahvalili svojim domaćinima, ali sve bi bilo još bolje da sat nije učinio svoje. Došlo je vrijeme da krenemo kući te je opet slijedio oproštaj koji, vjerujem, nikome nije posebno drag.

Na putu do kuće nije bilo veselo, kao što to obično bude na našim putovanjima, jer žamor djece zamijenio je njihov umor te su malo pomalo sva djeca pozaspala, a ni odrasli nisu bili puno glasniji. U Trogir smo došli kasno u noći, no nikome nije bilo žao, jer takvo iskustvo u životu se uvijek pamti, a putovanja poput ovoga su uvijek prilika da „napunimo baterije” i međusobno se družimo te na taj način malo zaboravimo na obveze koje nas kod kuće čekaju.