Obnova župne crkve Gospe od Anđela

Nakon što je prošle godine dovršena prva faza, kada smo učvrstili zidove te promijenili krov koji je bio u jako lošem stanju, početkom ovog ljeta započeli smo drugu fazu obnove naše župne crkve.  

 Nakon dugotrajnih priprema, što zbog obujma posla, što zbog financijske situacije, 25. lipnja konačno smo krenuli s radovima. Uistinu nam je drago da su se u obnovu crkve uključili ministranti, mladi iz Katoličke udruge „Sveti Kuzma i Damjan” kao i brojni župljani koji su svojim zalaganjem učinili mnogo kako radovi ne bi potrajali predugo, jer, kako svi znamo, to je jedina crkva u kojoj možemo slaviti nedjeljne svete mise.

U ovoj fazi obnove, cilj je bio otući unutarnju i vanjsku žbuku, crkvu ponovno ožbukati te potpuno urediti unutrašnjost crkve novim crkvenim namještajem. Župnik je odlučio krenuti s obnovom početkom ljeta kako bi ova faza bila dovršena do župnog blagdana Gospe od Anđela, jer će na sam blagdan svečano euharistijsko slavlje predvoditi vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, što je, ujedno, i prvi put da našu župu pohodi kardinal.

U trećoj fazi se namjerava urediti crkveni okoliš kako bi i ambijent izvan crkve dobio dostojanstven izgled. Za vrijeme trajanja obnove crkve, svete mise su se, radnim danom, održavale u crkvici Sv. Kuzme i Damjana, a nedjeljne svete mise slavljene su u dvorištu župne crkve.