Ministrantsko ljeto – Vepric

Šest najboljih ministranata naše župe krenulo je 26. 7. 2006. na trodnevni izlet u Vepric sa svojim voditeljem Marinom Rožićem i animatoricom Tinom Strize. Cijelo ljeto smo željno iščekivali taj dan. Kada smo stigli u svetište srdačno nas je primio organazator don Jure Vrdoljak. Nakon što su se okupili svi pozvani ministranti iz Splitsko-makarske nadbiskupije održana je molitva u špilji. Don Jure nas je proveo kroz prostorije svetišta te nam pokazao sobe gdje ćemo spavati. Tijekom našeg boravka u Vepricu najbolje smo upoznali i sprijateljili se s ministrantima iz župe Sirobuje jer smo s njima dijelili spavaonice. Tako je prvi dan prošao upoznavanjem.

Nakon ranog buđenja i jutarnje molitve u špilji krenuli smo na doručak nakon čega su uslijedila natjecanja kao zabavni dio ovog susreta. Natjecanja su se odigrala u raznim disciplinama kao što su: plivanje, alka, pikado, kviz znanja, štafeta, potezanje konopa, balote, igra s balunima i nogomet. Moramo se pohvaliti da smo bili podjednako spretni i sretni u svim disciplinama te smo osvojili prva tri mjesta u svim disciplinama osim u potezanju konopa i nogometu. Bili smo jako zadovoljni svojim nastupom jer nam je ionako bilo najvažnije sudjelovati u igrama i na taj se način još bolje upoznati s ministrantima iz ostalih župa naše nadbiskupije.

Ipak najviše nas je veselilo sudjelovanje u ministrantskom kvizu koji se odigrao u tri kruga. U prva dva kruga smo bili drugi no u trećem krugu, tj. finalu izborili smo prvo mjesto na veliko veselje kako nas tako i naših voditelja. Evo i naših rezultata u ostalim disciplinama: prvo mjesto osvojili smo u plivanju, u balotama smo bili drugi, a u pikadu i alci treći. Pošto smo osvojili dosta bodova u sveukupnom poretku bili smo na odličnom drugom mjestu. Sretni smo bili što ćemo se u župu vratiti s raznim pohvalama.

Zadnjeg dana druženja posjetili smo i Biokovo gdje smo na njegovom najvišem vrhu, sv.Juri, slavili svetu misu tijekom koje smo otpjevali i novu ministransku himnu.

Kući smo se vratili točno na Sv. Martu, 29. 7.,  sa sjećanjima na prekrasno druženje s našim vršnjacima koje ćemo još dugo pamtiti.