Nastup dječjeg zbora na Zlatnoj harfi u Kostanjama

Pjevati Gospodinu znači uvijek se iznova radovati uskrslom Kristu koji nas jedini vodi u nebesku slavu. Naš je dječji zbor pod vodstvom Slave Kolak po drugi put nastupio na smotri dječjih župnih zborova „Zlatna harfa” u Kostanjama. Susret se održao 20. travnja u župi Sv. Mihovila.

Krenuli smo u ranim jutarnjim satima kako bismo na vrijeme stigli na misu. Pošto je ovo druga godina da naša djeca nastupaju na „Zlatnoj harfi” nije bilo prevelikog uzbuđenja i treme, ali ipak je postojalo. Ovog su puta znali što ih čeka. Kada smo došli u mjesto Kostanje, autobus se parkirao pokraj mnoštva ostalih autobusa, a djeca su sa svojim „ starijim čuvarima” krenula prema crkvi da zauzmu mjesta kako bi svojim pjesmama i molitvama uveličali misno slavlje. Nakon mise uslijedilo je utvrđivanje redoslijeda nastupa zborova, a po već uhodanim pravilima svaki je zbor otpjevao jednu zadanu pjesmu iz službene crkvene pjesmarice te novu skladbu na ovogodišnju temu „Hvalite Gospodina sva stvorenja”. Na improviziranoj pozornici ispred župne crkve prvi se predstavio dječji zbor katedralne župe sv. Petra iz Splita, a potom su redom nastupili i ostali: župni zbor Gospe Fatimske sa splitskog Sućidra, župa Gospe od anđela Trogir, župa sv. Luke iz Otoka kod Sinja, župa sv. Marka evanđelista iz Makarske, župa sv. Dominika iz Splita. Na kraju je smotra završila zajedničkim nastupom svih sudionika čiju je izvedbu pjesme „Veselimo se svi” brojna publika nagradila velikim pljeskom. Naš je dječji zbor jedini zbor koji je, kao pratnju, imao i mali orkestar.

Poslije nastupa djeca su bila počašćena sokovima i kolačima koje su pripremile domaćice. Kada smo se zagrijali trčkaranjem oko stolova prepunih kolača, krenuli smo dalje. Prvo smo razgledali Radmanove mlinice, a zatim krenuli ispustiti posljednje atome snage na poznatu omišku pješčanu plažu. Djeca su bila prepuna ideja pa su tako sa sobom imali sve, od nogometne do teniske lopte, hulahop obruče, laštike i ostale rekvizite na kojima su cijeli dan skakali.

Razigrana i pomalo već umorna djeca u kasnim popodnevnim satima sjela su u autobus i krenula kući. „Veselimo se završetku ove Zlatne harfe jer ćemo sa nestrpljenjem očekivati sljedeću”,  rekao je jedan od naših mališana.