Nastup dječjeg zbora na “Zlatnoj harfi” u Supetru

Naš je dječji zbor, pod vodstvom Slave Kolak i Lucije Emer, nastupio na smotri dječjih župnih zborova „Zlatna harfa” u Supetru. Susret se održao 6. svibnja u župi Sv. Petra. Upjevavanje je započelo već na trajektu gdje su naša djeca konkurenciju upoznala s onim što ih čeka na nastupu. u Supetru nas je dočekao i, uistinu, lijepo ugostio domaći župnik koji se pobrinuo da se svaki zbor osjeća dobrodošlim.

Susret je započeo svetom misom nakon koje se odvijao najnapetiji dio susreta: izvlačenje redoslijeda nastupa te pjesme koju je svaki zbor morao otpjevati. Naša su djeca nastupila četvrta po redu i to s pjesmom „Nosimo dare” nakon koje su otpjevali „Živog Isusa slavi” i njome su oduševili sve prisutne vjernike, ali i ostale dječje zborove. Osim našeg dječjeg zbora, na Zlatnoj harfi je nastupilo još 7 župa i to: župa Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Slatina, župa Gospe od Ružarija iz Segeta, župa Uznesenja Blažene Djevice Marije s Klisa, župa Sv. Jakova s Čiova, župa Marije pomoćnice kršćana iz Splita, župa Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Katuna – Kreševo i župa Gospe karmelske iz Runovića. Nakon svih nastupa, dječji zborovi su dobili priznanje za sudjelovanje na Zlatnoj harfi, a nakon toga su nas domaćini počastili sokom i kolačima, jer raspjevane glasove je trebalo nahraniti i napojiti.

Po završetku susreta odlučili smo našim malim pjevačima pokazati neke od ljepota i znamenitosti Brača kako bi im ovaj izlet i nastup ostao dugo u sjećanju. Krenuli smo prema Bolu i znamenitoj plaži Zlatni rat gdje su djeca došla na svoje. Nakon vožnje trajektom, sjedenja u crkvi i autobusu na putu do Bola, ovdje su dobili priliku trčati, igrati se, a neki su odlučili i provjeriti koliko je more toplo u to doba godine. Nitko nije bio dovoljno hrabar da zapliva, ali dječje noge su ipak osjetile temperaturu mora na Zlatnom ratu.

Nakon posjeta Zlatnom ratu posjetili smo najviši vrh otoka Brača, Vidovu goru s koje se pruža prekrasan pogled na cijeli otok. To je, ipak, najljepša panorama pa nije moglo proći bez fotografiranja sa Zlatnim ratom negdje u pozadini.

Obogaćeni jednim novim i,  nadam se, lijepim iskustvom krenuli smo natrag prema trajektu za Split. Iako već podosta umorni, dječji entuzijazam nije nestao sve do kraja putovanja, jer su se u autobusu bez prestanka održavale karaoke, pričali vicevi…

Ovo putovanje djeci će zasigurno biti poticaj za daljnji rad i sudjelovanje u radu dječjeg župnog zbora, jer samo upornim radom i trudom se postižu rezultati kakve su ova djeca pokazala svim prisutnima na Zlatnoj harfi. A bila im je to tek prva…