Malonogometni turnir

 

Povodom blagdana svete Marte u protekloj je godini zajednica mladih „Emaus“ župe Gospe od Anđela bila organizator malonogometnog turnira pod nazivom „Sv. Marta – Bijaći.“

Članovi zajednice mladih Marin Rožić i Zvonimir Jažo, u suradnji s Alenom Bužančićem, vodili su glavnu riječ u organizaciji i odigravanju turnira. Organizaciji je pridonio i župnik don Stipan Bodrožić korisnim savjetima i riječju potpore. Sva sportska događanja odvijala su se na mjesnome igralištu u Planom. U susret organizatorima i natjecateljima izišao je i Grad Trogir odobrivši uporabu mjesnoga igrališta u Planom i zgrade Doma, koja je poslužila za svlačionicu. U financiranju troškova turnira sudjelovali su sponzori s područja Planoga i Trogira, kojima, ovim putem, od srca zahvaljujemo.

Za sudjelovanje u natjecanju prijavilo se 19 ekipa s područja Trogira, Čiova, Kaštela, Splita i Dugopolja. Neke od ekipa bile su profesionalne, koje se igrale lige u većim gradovima, a nije nedostajalo i više amaterskih ekipa koje nisu propustile prigodu da iskažu svoje malonogometno umijeće i da pokušaju osvojiti jednu od triju glavnih nagrada. Prije početka natjecanja u dvorani u sklopu crkve sv. Marte održan je susret svih predstavnika ekipa i ždrijebom su određeni parovi za odigravanje. Turnir je započeo 19. srpnja 2009. godine, a utakmica za treće i prvo mjesto bila je predviđena 28. srpnja 2009.,  no zbog nesreće vlaka u Rudinama i Dana žalosti odlučujuće utakmice odigrane su 30. srpnja 2009. godine, dan nakon blagdana svete Marte. Ekipe koje su ušle u završnicu i osvojile jedno od prva tri mjesta nagrađene su medaljama, peharom i novčanom nagradom. Ekipa Starih Kuka iz Splita, koja je bila najbolja na malonogometnom natjecanju, osvojila je novčanu nagradu u iznosu od 5 000 kuna, drugoplasirana ekipa MNK Ljubitovica poraz u finalu ublažila je novčanom nagradom u iznosu od 3 000 kn, a treće mjesto pripalo je ekipi iz Dugopolja, koja je odlučnom borbenošću zaslužila novčanu nagradu u iznosu od 1 500 kn. Pri odigravanju svake utakmice pravdu su dijelila dvojica profesionalnih sudaca i oni na kraju turnira nisu imali pritužaba na organizaciju ni na ponašanje igrača.

Župa Gospe od Anđela imala je svoju ekipu pod nazivom Anđeli. Za župnu ekipu nastupili su: Marin Rožić, Marko Lovrić, Ivica Mlikota, Stipe Perković, Haris Hasanagić, Ivan Pereža, Antonio Šalov i Antonio Repić. Župna ekipa odigrala je dobru utakmicu protiv osvajača turnira, ekipe Starih Kuka, koja je zahvaljujući boljem izvođenju penala prošla u daljnji krug natjecanja. Rezultat na kraju prvoga poluvremena bio je neodlučen (2:2), a u drugome poluvremenu ekipa Anđela imala je i prednost od dva pogotka razlike, no tu prednost nije uspjela sačuvati, pa je rezultat na kraju utakmice bio izjednačen na 4:4. Veliku potporu sudionicima malonogometnoga natjecanja pružili su i navijači, koji su u većem broju tijekom cijeloga turnira na korektan i uzoran način bodrili svoje momčadi i svoje omiljene igrače.

Ovim putem organizatori još jednom zahvaljuju svim sponzorima, Gradu Trogiru na omogućenoj uporabi igrališta i zgrade Doma u Planome, svim voditeljima ekipa i igračima na nastupanju; veliko hvala i svima onima koji su na bilo koji način pomagali u pripremi utakmica. Hvala mladima, pogotovo djeci iz Planoga koja su tijekom cijeloga turnira u igru vraćala izbijene lopte.