Malonogometna sezona 2006./2007.

Naša župa ima malonogometni klub koji se, već drugu sezonu, natječe u drugoj katoličkoj malonogometnoj ligi Splitsko-makarske nadbiskupije. Igrači MNK-a „Anđeli”, čiji je voditelj Robert Sasso, jednom tjedno su, cijelu nogometnu sezonu, trenirali u noćnim satima na betonskom igralištu pored sportske dvorane „Vinko Kandija”. Njihov trud prepoznao se na službenim utakmicama gdje su kvalitetno odradili svoju sezonu, koja sadrži i program duhovnog sadržaja, jer se, po pravilniku lige, nedolazak na duhovnu obnovu kažnjava oduzimanjem bodova. „Anđeli” su, ušavši u drugi dio natjecanja, za samo nekoliko bodova propustili ulazak u prvu ligu, ali nadaju se većem uspjehu u sljedećoj sezoni.

Posljednju, neslužbenu, utakmicu odigrali su u pomlađenom sastavu na otvorenom turniru u Slatinama, 23. lipnja, gdje su, iako izgubljenom utakmicom, dostojno predstavili svoju župu konkurirajući osvajačima turnira.

Robert Sasso, voditelj MNK-a „Anđeli”:

Cilj kluba je druženje mladih u zdravom življenju te upoznavanje i surađivanje s drugim župama naše nadbiskupije. Mnogim igračima je ova malonogometna liga korisna kao odgajanje u sportskoj disciplini, a najviše me raduje što u ovom slučaju preko nogometa mladi upoznaju Isusa i vrijednosti kršćanskog življenja.

MNK „MALI ANĐELI”

U župi imamo još jednu nogometnu momčad, male ministrante, koji se natječu u malonogometnoj ministrantskoj ligi trogirskog dekanata, koju organizira nadbiskupsko vijeće za sjemeništa i duhovna zvanja, u suradnji s katoličkom udrugom mladih ”Blaženi Ivan Merz iz Kaštela. MALI ANĐELI” su ovu nogometnu sezonu otvorili upravo u svojoj župi, gdje je Katolička udruga ”Sv. Kuzma i Damjan” priredila duhovni i sportski. „Mali Anđeli” su prvi dio prvenstva odigravali u Trogiru, Kaštel Štafiliću i u Okruku gdje ih je, zamjenivši njihovog voditelja, vodio voditelj „Anđela”, te prolaskom u natjecanje sa solinskim i splitskim dekanatom ispali iz daljnjeg natjecanja.

Marin Rožić, voditelj ministranata:

Ministranti su radost svake župe. Posebno me veseli njihova dobrota i srdačno prijateljstvo. Svake subote poslije mise i ministrantskog susreta, ministranti, na školskom igralištu, igraju nogomet te se njihovo zalaganje vidjelo u ovogodišnjoj malonogometnoj sezoni. Raduje me kad vidim da će oni jednoga dana nastaviti malonogometnu tradiciju naše župe u Katoličkoj malonogometnoj ligi Splitsko-makarske nadbiskupije, u MNK-u „Anđeli”.