Prikupljanje pomoći za stradale u potresu

Dragi župljani!

U ova dva dana smo dobili brojne upite o tome hoćemo li prikupljati kakvu pomoć za potresom pogođena područja. Danas smo dobili i službene upute naših nadbiskupa mons. Marina Barišića i mons. Dražena Kutleše te ćemo se, u skladu s njima, uključiti u prikupljanje sredstava za ljude koji su u ovoj situaciji ostali bez svega što su posjedovali.

Kako smo i sami isticali, ovo nažalost nije situacija koja će završiti za dan ili dva. Ovi ljudi će trebati našu pomoć mjesecima, možda i godinama. Kako su i informacije s terena potvrdile, za sada je potreba za hranom i higijenskim potrepštinama zadovoljena brojnim akcijama građana te u ovom trenutku nećemo skupljati hranu. Ukoliko se situacija promijeni, o tome ćemo vas obavijestiti.

Pozivamo sve naše župljane u akciju Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije koja će se organizirati na više načina:

– U nedjelju, 10. siječnja 2021. god., u svim župama i crkvama naše Nadbiskupije prikupljena milostinja za vrijeme svetih misa bit će za stradale u potresu.

– U našim crkvama će se postaviti kutije u koje vjernici mogu dati svoj prilog za čitavo vrijeme trajanja prikupljanja pomoći, koje započinje 30. prosinca 2020. god. i trajat će do blagdana Prikazanja Gospodinova (2. veljače 2021. god.).

– Sva prikupljena sredstva se uplaćuju na račun Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije. Također ako netko želi izravno uplatiti novce to može napraviti na isti račun nadbiskupijskog Caritasa.

IBAN: HR29 2340 0091 1000 9261 5
Poziv na broj: HR00 29122020
Opis plaćanja: Za stradale u potresu
SWIFT (BIC) za uplate iz inozemstva: PBZGHR2X

Skeniranjem koda možete uplatiti 50 kuna
(ili iznos po svom izboru) na gore navedenu nakanu
na IBAN Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

Uz ovaj poziv za prikupljanje pomoći, upućujemo i poziv da trajno molimo za našu braću i sestre koji su na bilo koji način pogođeni ovom nepogodom. Sjetimo ih se u svojim mislima i molitvama. U misnim slavljima, osobito u molitvama vjernika, molimo za poginule, ozlijeđene i stradale kao i za mir u srcima i brzu obnovu života u pogođenim područjima. Molimo i za liječnike, medicinske sestre i sve druge službe koje nam pomažu i u borbi protiv trenutne pandemije koronavirusa.

 

Pismo naših biskupa možete pročitati na poveznici: https://smn.hr/61-caritas/4785-caritas-splitsko-makarske-nadbiskupije-prikuplja-novcanu-pomoc-za-stradale-u-potresu