Poziv na sudjelovanje u akciji povodom CVJETNICE

Poziv na sudjelovanje u akciji povodom nedjelje CVJETNICE

caritas

ŽUPA GOSPE OD ANĐELA

Ulica dr. Franje Tuđmana 13
Tel. 021/884-174

Poštovani župljani!

Svatko od nas pokušava vrijeme Korizme iskoristiti najbolje što može kako bismo duhovno rasli. Svatko od nas se odrekne barem jedne stvari, a mislim da smo svjesni kako nema važnijega od provođenja djela milosrđa prema svojim bližnjima. Ne vrijedi nam mnogo ako ćemo se odreći čokolade, a proći pokraj svoga brata u potrebi i okrenuti lice od njega.
Stoga naš župni Caritas i ove Cvjetnice organizira akciju kako bismo prije Uskrsa posjetili obitelji koje su potrebne naše pomoći te im poklonili malo vremena i omogućili da i oni radosni dočekaju Uskrs. Akcija će se održati u nedjelju 25. ožujka 2018. godine. Pred crkvama Gospe od Anđela te Sv. Marte u Planom će se nakon svih svetih misa prodavati kolači te dječji radovi, a sav novac koji prikupimo iskoristit ćemo za kupnju prigodnih paketa hrane i higijenskih potrepština za najpotrebitije u našoj župi tijekom cijele godine. Kolači koje budemo prodavali bit će, kao i do sada, donacija naših vrijednih župljanki.

Stoga upućujemo molbu svim domaćicama, koje mogu sudjelovati u akciji, da ispeku kolače i donesu ih u subotu, 24. ožujka 2018. od 12 do 14 sati, u crkvicu sv. Kuzme i Damjana. U Planome će se skupljati u crkvi Sv. Marte u vrijeme ispovijedi. Uz to, svi župljani mogu donijeti i hranu te higijenske potrepštine kako bismo potrebite obitelji mogli posjećivati što češće te im pomoći najviše koliko možemo.

Zahvalni smo što naši župljani u svakoj našoj akciji dokazuju kako imaju osjećaja za svoje bližnje te svojim djelima uistinu pokazuju kako je vjera bez djela mrtva. Hvala Vam što znate prepoznati potrebe drugih ljudi jer svaki vaš dar doista je dragocjen.

Bogu na slavu a nama na spasenje!  

                                                                                                                                               župnik
                                                                                                                                  don Stipan Bodrožić