Od Gospe do Gospe 2011.

„OHRABRI SE, BRIGU TI SVU ON MOŽE PONIJETI.

I GORU ĆE SVAKU S PUTA TVOGA PREMJESTITI.

NE BOJ SE VALOVA TIH, NEĆE TE PREKRITI.

I SUZU ĆE SVAKU TVOJ BOG S LICA OBRISATI …“

dsc07576-medium

Tradicionalni križni put grada Trogira od župne crkve Gospe od Anđela do crkve Gospe od Demunta održao se i ovu godinu u petak, pred Cvjetnicu, 15. travnja.

Ovogodišnji križni put zamišljen je tako da su križ nosili i postaje čitali članovi zajednice mladih „Emaus“. Križni put, kao i svetu misu koja je slavljena u crkvi Gospe od Demunta, predvodio je predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije don Jenko Bulić, naš nekadašnji kapelan.

Ovaj križni put, koji je bio inspiriran križnim putem prof. Ivančića, napisan je kao Isusov govor čovjeku, koji kroz svaku postaju križnoga puta prepoznaje vlastite križeve te na taj način bolje razumije Kristovu muku i križ. Također, pomaže shvatiti čovjeku da ni u jednom trenutku svog života nije sam. Svi se mi svakodnevno susrećemo s raznim padovima, bitkama, problemima koji nas muče i proganjaju, smatramo ih izrazito teškima, želimo instant-rješenja ili smatramo da nema izlaza! Ali ako prihvatimo činjenicu da smo samo ljudi, skloni pogreškama, posustajanjima, padovima; ako se iz dana u dan trudimo prihvaćati sebe onakvima kakvi jesmo i pokušavamo u svemu što radimo dati ono najbolje te naučimo opraštati sebi i bližnjemu – tada ćemo dobiti velike milosti, tada raste naša vjera i na svijet oko sebe počinjemo gledati drugim očima, očima istinske radosti i ljubavi… i sve odjednom postane puno jednostavnije … rješenja su odjednom tu … mi, kao i ljudi oko nas, počinjemo se mijenjati…

Padovi su svakodnevni, ali nisu tu da nas unište i dotuku – padamo da bismo se podignuli! Ima trenutaka kada ćemo misliti da ne možemo više, trenutaka potpune nemoći.

Ali nemojte se bojati! Niste sami!  I Isus je padao … I bio je prestrašen, ali se do samog kraja pouzdao u svog Oca!

Kad vam postane najteže i ne znate što više napraviti, gdje ići, što reći … ZASTANITE …Uđite u tišinu svoga srca, i tad ćete čuti glas nade koji vas NIKADA nije napustio!! Isus je i dalje tu…

 

„Jer ja ne hodam ispred, niti iza tebe –

Ja hodam pored tebe!

Idem s tobom.

Otvori i ta vrata!

Jer iza njih te čekam ja,

da se na mene osloniš.“

Tonka Rožić