Krizma 2012.

Ovogodišnje slavlje sakramenta Sv. Potvrde 12. svibnja predvodio je dr. don Mladen Parlov u crkvi sv. Marte u Planom. Veliki broj krizmanika, nas 45 primilo je pečat dara Duha Svetoga. Tim darom svi mi postajemo članovi Kristove crkve i nastojimo slijediti Krista.

Čast da u ima krizmanika pozdravi cjelokupni puk, don Mladena i župnika pripala je Mati Rogulju. Poslije je uslijedio pozdravni govor proslogodišnje krizmanice Petre Tramontane, koja nam je svojim govorom pokazala i uvjerila nas da se nakon krizme ne treba udaljavati od Crkve. Nakon ohrabrujućeg govora uslijedio je pozdravni govor roditelja jednog krizmanika. Tu čast dobila je gospođa Zdenka Matek, koja je također u svom govoru iznijela svoje osjećaje i potakla nas da i dalje živimo svoju vjeru, ojačani Duhom Svetim.

Sakrament Sv. Potvrde koji smo primili u nama budi nadu i jača vjeru te tako možemo prihvatiti Krista kao svoga učitelja. Također veliku ulogu ima i kum/kuma koji nam prilikom primanja sakramenta drži ruku na ramenu te se time obvezuje da će nas pomagati živjeti u vjeri.
Završni govor na svečanom misnom slavlju dobila je mama jedne krizmanice, gospođa Snježana Ivica. Svojim primjerima iz života dokazala je da je Isus Krist potreban da se u životu postigne željeni cilj.

Ova generacija i sve generacije koje su se krizmale i koje će se krizmati moraju biti propovjednici Kristove riječi i djela te shvatiti da je Isus jedini koji nas vodi na pravi put.

Mate Rogulj