Božićna događanja

Posljednjih nekoliko godina djeca naše župe na Badnjak predstave svojim župljanima prigodni igrokaz pred samu polnoćku. Tako su i Badnjak 2007. obilježili dvjema predstavama, u župnoj crkvi Gospe od Anđela te u crkvi Svete Marte u Planome. Djeca dramske grupe su sa svojom voditeljicom Tinom Strize priredili igrokaz „Put k obiteljskoj radosti”, koji se sastoji od četiri čina, a govori o problemu alkoholizma u obitleji. Otac je, zbog naklonosti alkoholu, narušio obiteljsko zajedništvo, ali nježna srca djece i iščekivanje Isusovog rođenja vratilo je toplinu u njihov dom. Djeca su tim igrokazom pokušala približiti današnje probleme u obiteljima te poručiti prisutnima da dovedu dijete Isusa u jasle svog doma.

Sandra Vudrić je s djecom u Planome priredila predstavu ”Isus u našem mjestu” u kojoj Sv. Josip i Marija s Isusom u utrobi traže prenoćište za djetetovo rođenje. Igrokaz je zanimljiv po tome što oni dolaze k nama u 21. stoljeće te se susreću s ljudima opterećenim svojim poslovima – krčmar, recepcioner i liječnik. Sandra i djeca su ovom predstavom poslali poruku prisutnima da se osvrnu oko sebe i ne budu slijepi pored zdravih očiju, da prepoznaju potrebite i u njima vide Isusa kojega možemo vidjeti jedino ako mu pružimo toplinu svoga srca i primimo ga u svoj život – u svoje srce.

U siječnju nove 2008. godine «glumci» iz Planog svoju su predstavu odigrali i u Trogiru, a «mali glumci» iz Trogira uzvratili su i svoju predstavu izveli vjernicima u Planom.