Blagdan Sv. Bartola

U četvrtak, 24. kolovoza, naša župa je imala još jednu proslavu. Obilježen je blagdan Sv. Bartola i to u istoimenoj crkvici koja se nalazi u krugu Zračne luke u Resniku i teritorijalno pripada našoj župi.

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je don Ivan Kovačević, župni vikar župe Sv. Lovre u Trogiru, uz sudjelovanje još nekoliko svećenika trogirskog dekanata. U svojoj je propovijedi don Ivan iznio neke činjenice iz života Sv. Bartola, samozatajnog apostola, onoga koji je širio Isusovu riječ, a o čijem se životu malo toga zna. Vjernici štuju svece koji su poznati i o kojima se često priča, ali lijepo je štovati i svece koji su manje poznati, a koji nam svojim zagovorom mogu pomoći. Isto tako, propovjednik je u svojoj homiliji dao poticaj okupljenim vjernicima i uzvanicima da po uzoru na Sv. Bartola pokušaju promijeniti svoje živote te da i svojim djelima, a ne samo riječima, svjedoče za Isusa i pokažu svoju pripadnost Crkvi i katoličkoj vjeri.  

Na kraju misnog slavlja, na kojem su prisustvovali vjernici iz naše župe, ali i zaposlenici Zračne luke, koja ovog sveca štuje kao svog zaštitnika, don Stipan je zahvalio Upravi Zračne luke, na čelu s direktorom g. Lukšom Novakom, koji su napravili sve kako bi ova proslava bila lijepa i svečana te gradonačelniku grada Trogira gosp. Vedranu Rožiću, koji je u ovoj ljetnoj gužvi pronašao vremena i svojim prisustvom uveličao ovo slavlje kao i svim okupljenim vjernicima koji svake godine u sve većem broju dolaze častiti ovog sveca te svojim dolaskom žele očuvati živima male crkvice u našoj župi.