Proslava blagdana sv. Eustahija

Kao i svake godine, i ove smo proslavili blagdan sv. Eustahija, zaštitnika lovaca, ispred istoimene crkvice na brdu Krbanu. Ova proslava, za razliku od prijašnjih, nije započela ispred župne crkve, nego su se vjernici okupili pred misu.

Sama crkva nalazi se na, možemo reći, savršenom položaju – na brdašcu s kojega se proteže prekrasan pogled na cijeli Trogir, Kaštelanski zaljev i Split.

Svečano misno slavlje i ove je godine predvodio don Dražen Balić, drvenički župnik, u koncelebraciji domaćeg župnika don Stipana Bodrožića.

Don Dražen je u svojoj propovijedi istaknuo neke detalje iz života sv. Eustahija, rimskog vojnika, koji je žrtvovao svoj život za vjeru i Isusa Krista. Naglasio je kako i mi, iako nam suvremeni svijet nudi mnoge izazove, moramo biti svjedoci svoje vjere koliko god nam se to ponekad činilo teško. Moramo biti svjedoci onoga u što vjerujemo, da nas ljudi na ulici, u školi i na poslu prepoznaju kao katolike, a ne da govorimo kako smo vjernici, a to svojim djelima ne pokazujemo. „Neka nam zagovor sv. Eustahija, neustrašivoga mladića, pomogne u ispunjavanju naše zadaće ovdje u ovom trenutku“, zaključio je u svojoj propovijedi.